جمعه تعطیلات شاهین نصیرینیا به پایان میرسد و او به آمریکا برمیگردد تا برای برنامههای پرفشاری که تیم ملی وزنهبرداری این کشور در پیش دارد، آماده شود.
نگار رشیدی/ جمعه تعطیلات شاهین نصیرینیا به پایان میرسد و او به آمریکا برمیگردد تا برای برنامههای پرفشاری که تیم ملی وزنهبرداری این کشور در پیش دارد، آماده شود. نصیرینیا که همیشه حواسش به وزنهبرداری ایران هست، در گفتگو با «گل» درباره اتفاقات اخیر صحبت کرد. او توصیهای هم برای بهداد سلیمی داشت که چند وقتی است با پیشنهاد کاری فدراسیون مواجه شده است.
حتما در جریان اتفاقات اخیر بین کیانوش رستمی و فدراسیون هستید. سرانجام این اختلاف توسط صالحیامیری رفع شد.
این از بیعرضگی فدراسیون است که بلد نیست مشکلات را خودش حل کند و باید کسی از جای دیگر بیاید وساطت کند تا مسایل وزنهبرداری حل شود. این اصلا اتفاق جالبی نیست و همین باعث میشود در آینده شاهد مشکلات دیگری هم باشیم.
به نظر شما درست است که باز هم کیانوش به روند قبلی خودش ادامه بدهد؟
من این را حتی به خودش هم گفتم. اگر در این مدت موفقیت بود و شکستی نمیدیدیم باز هم کار درستی نیست.
به این ترتیب چه پیشبینی برای کیانوش دارید آن هم در شرایطی که با سهراب مرادی هموزن شده است؟
من ابتدا این را بگویم که سهراب مرادی بدون شک اول است. ما نباید در این وزن فقط سهراب را ببینیم. همین وزنهبردار چینی را دیدید چقدر قدرتمند عمل کرد و خیلی نزدیک به سهراب بود. او اگر وزنه 236 کیلوگرمی را میزد، کار برای سهراب سخت میشد. در وزنهبرداری نمیگویند بیا مدال را بگیر و برو. وزنهبردار باید تمام فکر و تمرکزش روی تمرین باشد. کیانوش هم وزنهبردار خوبی است و باید فقط به تمرین فکر کند نه چیز دیگر. اما این فضا شرایط بدی را در آینده به دنبال دارد. تجربه ثابت کرده این وضعیت سرانجام خوبی نخواهد داشت. همهاش هم به خاطر ضعف مدیریت است. چرا باید صالحیامیری که خودش وظایف سنگینی روی دوش دارد بخواهد وزنهبرداری را به آرامش دعوت کند. آن هم بین رییس و وزنهبرداری که زیر نظر خودش بوده.
پیش از این هم یک بار وزارت ورزش به ماجرای کیانوش رستمی ورود کرده بود.
متاسفانه همینطور است. رییس فدراسیون رییس تیم ملی است و آنقدر جایگاهش کوچک شده که مسایل حاشیهای در بیرون حل و فصل میشوند.
بهداد سلیمی هم که پیشنهاد همکاری از فدراسیون گرفته و سر دو راهی مدیریت یا مربیگری مانده است.
به هر حال بهداد مقداری از حضور در مسابقات تجربه کسب کرده است ولی این تجربهها تجربه مربیگری نیست. باید این را در نظر داشت کسی مثل بهداد تازه از هیاهوی وزنهبرداری جدا شده است و تا زمانی که بخواهد خودش را پیدا کند و بشناسد کمی فرصت لازم است. در این بین معلوم نیست هدف فدراسیون هم چیست. تا اینجا که فدراسیون نشان داده در این مواقع نیت خیری نداشته و کسانی که آمدند مهره سوخته شدند. به نظر من بهتر است بهداد به جای فکر کردن به پیشنهاد فدراسیون در این برهه زمانی، برای شناختن خودش وقت بگذارد.
به نظر شما یک وزنهبردار چقدر زمان لازم دارد تا یک مربی خوب شود؟
حداقل فاصله یکی،دو ساله را لازم میبینم. چون وزنهبردار ذهنش از وزنهبرداری پر است و باید کمی فکرش را خالی کند. البته به نظر من او با هوشمندی که دارد شرایط را بهتر درک میکند. از طرفی باید مربیگری را ابتدا در جایی غیر از ردههای ملی تجربه کرد.
اردیبهشت سال آینده هم انتخابات فدراسیون برگزار میشود.
وزنهبرداری تا الان به جز افشارزاده با مدیرانی اداره شده که نگاهشان فقط به بودجه فدراسیون بوده. وزنهبرداری ایران برند بزرگی است و باید جایگاهش را به دست بیاورد. تلاشها در وزنهبرداری ایران باید به این سمت باشد که از تمام افرادی که در وزنهبرداری بودند حتی اگر کوچکترین تخصصی دارند، استفاده شود. تنها راه برونرفت وزنهبرداری از شرایط بد گذشته گذشتن از فدراسیون فعلی و روی کار آمدن افرادی با فکر و اندیشه نو است. در غیر این صورت به هیچ عنوان آینده خوبی را برای وزنهبرداری تصور نمیکنم.
اگر در انتخابات فردی رییس شود که مطابق معیارهای شما باشد، برمیگردید؟
با کمال میل این کار را خواهم کرد. من عاشق ایرانم و خودم را فرزند این کشور میدانم. اگر ارادهای ببینم و فدراسیون بخواهد کاری کنم از خدایم است که تجربیات و ایدههایی که در این سالها به دست آوردم را در کشور خودم خرج کنم. در آمریکا هم خدا را شکر میگویند میدانیم چقدر به کشورت عشق داری و مشکلی نخواهند داشت.
حتما برگردید روزهای شلوغی در آمریکا خواهید داشت.
همینطور است. وقتی برگردم سه روز بعد جلساتمان برای مسابقات آینده آغاز خواهد شد و درگیریهای کاری هم شروع میشود. مسابقات نوجوانان جهان هم به میزبانی لاسوگاس برگزار میشود که ما میزبانیم و کلی کار داریم. در کل برنامههای شلوغی داریم.